Ele sunt purtate doar la cele mai elegante afaceri și seri de cea mai înaltă clasă. Rezervate pentru evenimente ai căror participanți fac parte din eșalonul superior al societătii, tinuta cu cravată albă este văzută la cine prezidentiale, afaceri regale, gale formale și strângeri de fonduri și la evenimente ceremoniale, cum ar fi ceremonia casatoriei.

Tinuta cu cravată albă este o cerintă rară, mai ales având în vedere codul vestimentar actual, care continuă să devină din ce în ce mai relaxat cu fiecare deceniu care trece. Așadar, dacă sunteti unul dintre puținii norocoși care au primit o invitatie la un eveniment cu cravată albă, ar trebui să îl considerati o onoare prestigioasă și să prezentati un înalt simț al decorului, astfel încât să arătati cel mai mare respect pentru evenimentul dat, colegii participanti și gazdele.

Paltonul potrivit pentru un aspect de cravată albă este un frac negru din lână, deși albastrul de miezul nopții a devenit o alternativă potrivită și izbitoare încă din anii 1920. Are croiala unui sacou dublu care ajunge pana la talie in fata si are doua “cozi” lungi simetrice in spate care ajung pana la indoirea genunchiului. Reversurile cu vârf sunt acoperite cu o tesătură de accent fie din mătase, satin sau gros-grain, iar nasturii depărtati (de obicei șase și acoperiti cu aceeași tesătură ca reverele) sunt cusuti în așa fel încât haina să nu poată fi închisă.

Un papion alb este o necesitate și este esential ca acesta să fie de tip self-cravată (fără legaturi sau agrafe!). În mod traditional, cravata și vesta se potrivesc cu tesătura, cu toate acestea, această regulă a căzut în afara legislatiei vestimentare contemporane, permitând libertatea de a purta o cravată mai expresivă. Simtiti-vă liber să vă explorati optiunile și să dati arcului o notă personală – atâta timp cât este alb, este un joc corect.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *